facebook tracking

Att vara en Appliconare

Livet på Applicon

Jolina Noresson

Jolina arbetar som ABAP-utvecklare i vårt T&D-team (Technology and Development) som fokuserar på teknik, utveckling och förvaltning av SAP-lösningar för bankmarknaden. Där arbetar hon med ett gäng härliga kollegor och kunder i både projekt- och förvaltningsåtaganden. 

JN11.jpg

Varför började du på Applicon?

Jag läste en jobbannons som jag fastnade för. Det var om Applicons juniorprogram, jag tog då kontakt med HR-ansvarig och sökte tjänsten. Kort därefter träffades vi för en intervju. 

Det som tilltalade mig med Applicon var möjligheten till variation och utveckling samt att få arbeta med spännande projekt och kunder. På den vägen är det. Nu arbetar jag som ABAP-utvecklare sedan snart 2 år tillbaka.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Mina arbetsdagar varierar en hel del. Förutom att jag är ABAP-utvecklare arbetar jag även som Transport Manager. Det innebär att när de till exempel gör en beställning till produktion går jag igenom importlistor så att det går upp i rätt ordning och kollar om det är något annat som måste tas med. Utöver det är jag också involverad i vår service desk samt i sprint-teamen för två av våra kunder.

 

Berätta om ett spännande projekt du varit med i under din tid på Applicon!

Ett projekt som jag är extra stolt över att ha deltagit i är ett miniprojekt för en SAP Fiori applikation som genomfördes för att våra kunder skulle få en mer anpassningsbar och enkel användarupplevelse när de loggar in i systemet. Jag studerade tidigare en kurs i detta och fick via detta projekt chansen att testa mina kunskaper i praktiken vilket gick väldigt bra. Projektet blev lyckat och mycket uppskattat av kund. SAP Fiori är ett modernt användargränssnitt som numer finns i alla SAP-lösningar.

Du har arbetat på Applicon i snart två år, hur upplever du din tid hittills?

Jättekul och väldigt utvecklande. Som junior är det extra roligt att få ta sig an olika ansvarsområden. Jag har idag dels en roll som ställföreträdande Service Delivery Manager men även som Transport Manager. Många andra företag skulle kanske inte ge en junior person dessa utvecklingsmöjligheter.  

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det finns mycket som är roligt med mitt jobb. Dels är det varierande och man får vara med och påverka en hel del. Ett extra plus är att det är en bra och prestigelös företagskultur och att det finns så mycket möjligheter på Applicon. Mina kollegor bidrar till den härliga stämningen på kontoret som gör att man trivs så himla bra här.

 

Hur upplever du Applicon som arbetsgivare?

Applicon har en väldigt öppen och ”platt” kultur där vi medarbetare hjälper varandra. Det råder en familjär känsla när man kommer hit och det läggs mycket fokus på sociala aktiviteter som t ex AW:n och gemensamma utvecklingsaktiviteter. Det jag uppskattar mest är att jag hela tiden utmanas i min yrkesroll och får arbeta tillsammans med kompetenta och drivna människor som får mig att växa – det tycker jag Applicon ger mig.

 

Har du något tips till studenter som vill arbeta som utvecklare?

Jag tycker man ska fundera över om man enbart vill arbeta som utvecklare eller om man söker en mer varierad roll, där man även arbetar med t ex kundlösningar eller applikationer. På Applicon finns en mix av applikationskonsulter och utvecklare så möjligheterna är många!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor