Applicons Traineeprogram

- kickstarta din karriär med oss!

Trainee på Applicon

 Har du utbildning som civilingenjör, data- och systemutvecklare eller inom affärssystem och tjänstedesign? Vill vara med att skapa unika banklösningar? Då är Applicons Traineeprogram något för dig!

Med Applicons Traineeprogram får du möjligheten till en toppstart i din karriär. Du får en gedigen introduktion i syfte att lära känna oss och våra olika verksamhetsinriktningar. Du får insyn i våra olika system, tekniker och produkter som vi arbetar med. Din mentor kommer ge dig stöttning under en lång lång tid och du kommer, tillsammans med din chef, att ta fram en kompetensutvecklingsplan så att du kan utvecklas på bästa sätt. Under din introduktionstid kommer du dessutom, såklart, få lära känna vår bransch och inte minst vår företagskultur.

 

Applicon har genom åren tagit emot många duktiga traineer. Här träffar du några av dem! 

Nicole-Granath.jpg

Nicole Granath, trainee 2019

 

Vad fick dig att söka Applicons Traineeprogram? 

Framförallt var det SAP som lockade mig, SAP är en av de mest använda affärssystemen världen över. Det kändes som en ära att få lära sig SAP i kombination med finansbranschen. Bankbranschen har en enorm utvecklingspotential med stora möjligheter särskilt inom det digitala området. För mig finns det inte ett bättre drömjobb än det här!

Vad är det bästa med Applicon?

Allt! Trevliga kollegor, bra atmosfär och arbetsmiljö. Engagerade chefer och VD. Jag trivs varje dag på jobbet!

Vad jobbar du med nu?

SAP-utveckling (ABAP) och implementering. 


Nina karriärsajten.PNG

Nina Karlsson, trainee 2014

 

Vad fick dig att söka Applicons Traineeprogram?

Jag tyckte det verkade bra med att få börja på ett traineeprogram direkt efter studierna. Jag sökte flera men att det blev just Applicon berodde främst på känslan jag fick på intervjuerna, mycket värme och professionella var uppfattningen jag fick. Och eftersom att jag fortfarande är kvar så kan jag säga att den bilden stämmer!

Vad är det bästa med Applicon?

Kulturen! Det är roligt att gå till jobbet, jag vet att jag har kollegor som stöttar mig och jag tycker om hur vi har ett nära samarbete med kunderna.

Vad gör att valt att stanna på Applicon?  Kombinationen av spänning och trygghet. Det är viktigt för mig att få nya utmaningar, annars tröttnar jag lätt och det får jag här. Jag tycker också om att ha mycket frihet som förstås kommer ihop med stort ansvar. Det finns en positiv inställning till att ständigt förbättra oss, något som jag gärna grottar ner mig i och vi är inte rädda för att prova nya arbetssätt eller rutiner. 


Sina karriärsajten.PNG

Sina Sajjadi, trainee 2019

Vad fick dig att söka Applicons Traineeprogram? 

Det som initialt lockade mig var möjligheten att få jobba med SAP och med finans. Har alltid varit nyfiken på bank- och finansbranschen och väl ute i arbetslivet insåg jag att det är en eftertraktad och framförallt intressant kompetens man får i rollen som applikationskonsult inom SAP (Youtube-filmen på hemsidan var också väldigt härlig och bidrog till att jag blev ännu mer nyfiken haha).

Vad är det bästa med Applicon? 

Det är en stämning och företagskultur som jag trivs med att jobba i. Mina kollegor är fantastiska, de är kompetenta, de har lärt mig otroligt mycket, gett mig ansvar och skapat alla förutsättningar för att jag ska bli duktig och kunna vara med och bidra.  

Vad jobbar du med nu? 

Just nu jobbar jag med test i ett av våra kunduppdrag. Det är ett projekt där man implementerar ett fullständigt kärnbanksbyte och därför får jag i rollen som testare jobba med alla delar av lösningen, vilket ger mig en bred förståelse av systemet.

Något jag vill tillägga med Applicons traineeprogram är att det snabbt blev praktiskt. Efter bara någon vecka fick jag komma ut i ett projekt där det fanns en tydlig plan för min inlärning, det fanns fantastiska ledare som hjälper mig förverkliga den planen och det finns saker att göra hela tiden. 

 

  


Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor